Škoda Kodiaq vo verzii Sportline so štýlovým dizajnom a bohatou výbavou prichádza na Slovensko

› Dynamickejší, robustnejší a emotívnejší dizajn: Verzia Sportline prináša štýlové detaily pre vystúpenie z davu
› Atraktívne dizajnové prvky v čiernej farbe a obsiahla štandardná výbava
› Štandardom je servisný balík na 5 rokov alebo 100 000 kilometrov
› Cena verzie štartuje od 43 970 eur vrátane DPH

Bratislava, 5. augusta 2024 – Škoda Auto prináša na slovenský trh novú generáciu modelu Kodiaq po novom aj vo verzii Sportline, ktorá prináša dynamický dizajn a vyšší výkon, s cenami začínajúcimi od 43 970 eur. V cene vozidla je zahrnutý servisný balík na 5 rokov alebo 100 000 kilometrov. Rovnako ako ostatné modely radu Kodiaq, aj táto verzia je dostupná v päťmiestnom aj sedemmiestnom variante. Vylepšená karoséria zaručuje väčší priestor pre cestujúcich v treťom rade sedadiel, čo zvyšuje komfort a pohodlie pri cestovaní.

Ešte atraktívnejší dizajn

Ako je pre verziu Sportline naprieč modelovým radom vozidiel Škoda typické, aj Kodiaq Sportline sa vyznačuje mnohými prvkami v nadčasovej, čiernej farbe. Rám masky chladiča, kryty vonkajších spätných zrkadiel, lišty okolo bočných okien, strešné lišty, zadný difúzor a po prvýkrát aj celý stĺpik D sú v čiernom lesklom laku. V rovnakom tóne pokračujú zatmavené bočné okná, či sklo piatych dverí. Zatiaľ čo názov modelu aj nápis Škoda na zadnej časti sú v čiernej farbe, predný a zadný nárazník a bočné prahové lišty sú lakované vo farbe karosérie. Na predných blatníkoch sa nachádza plaketa s nápisom Sportline. Špecifický vzhľad robustného SUV podčiarkujú 19″ antracitové kolesá s lešteným povrchom, a na želanie môže byť Škoda Kodiaq Sportline vybavená 20″ antracitovými leštenými kolesami s matnými čiernymi aerodynamickými krytmi.

Štýlový interiér v čiernej

Špecifický dizajn pokračuje aj v interiéri. Ten zahŕňa športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy a čalúnením v kombinácii s perforovaným mikrovláknom Suedia a umelej kože so sivým kontrastným prešívaním. Súčasťou štandardnej výbavy je elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou. Vnútri dominuje čierna farba. Dizajnová časť prístrojovej dosky, výplne dverí a stredová lakťová opierka sú potiahnuté čiernym mikrovláknom Suedia, ktoré je exkluzívne ponúkané pre interiér Sportline. Trojramenný multifunkčný športový vyhrievaný volant má čierne prešívanie a plaketu s nápisom Sportline, dekoratívne prahové lišty predných dverí zdobí nápis Kodiaq. K 10″ virtuálnemu kokpitu sa štandardne dodáva samostatná 13″ dotyková obrazovka infotainmentu Navi s hlasovým ovládaním. Asistentka Laura teraz využíva ako dynamický zdroj informácií technológiu ChatGPT, čo podčiarkuje zameranie spoločnosti Škoda Auto na technologické inovácie.

Bohatá výbava už v základe

Bohatá základná výbava zahŕňa predné svetlomety Matrix-LED s uvítacím efektom a funkciou prisvecovania do zákrut, a zadné svetlá Top LED s animovanými ukazovateľmi smeru, ktoré spája reflexný červený pás. Medzi štandardné výbavové prvky ďalej patrí elektricky ovládané piate dvere, bezkľúčové zamykanie a štartovanie KESSY s funkciami automatického odomykania a zamykania, trojzónová klimatizácia Climatronic, 15W bezdrôtové nabíjanie telefónu, vyhrievanie predných sedadiel, 7 airbagov. Na želanie je k dispozícii vylepšený adaptívny podvozok DCC+ s ešte širším rozsahom nastavení, elektricky ovládané sedadlo spolujazdca alebo paket Travel Assist s prediktívnym tempomatom a adaptívnym vedením v pruhu (Lane Assist) a niekoľko ďalších položiek. Verziu Sportline je možné kombinovať so širokou škálou pohonných jednotiek, dostupných pre modelový rad Kodiaq. Odporúčané predajné ceny začínajú na sume 43 970 eur vrátane DPH s motorom 1,5 TSI (110 kW). Ďalšie varianty dostupné na slovenskom trhu majú cenovku 46 770 eur (2,0 TDI/110 kW), 50 500 eur (plug-in hybrid), resp. 50 770 eur (2,0 TDI/142 kW 4×4). Príplatok za tretí rad sedadiel, ktorý je dostupný pre všetky prevedenia s výnimkou plug-in hybridu, je od 1 110 eur. V závere tohto roka sa do predaja dostane verzia s benzínovým motorom 2,0 TSI/150 kW 4×4.

Dodatočné informácie

Obrázky