Slováci opäť úspešní na medzinárodnom finále Škoda Challenge 2024

› Víťazi národného kola úspešne reprezentovali na medzinárodnom finále 13. ročníka Škoda Challenge 2024 v Španielsku
› Súťaž preveruje vedomosti a zručnosti servisných pracovníkov a predajcov v rámci siete autorizovaných partnerov značky Škoda
› Slovensko malo zastúpenie v 7 kategóriách, ako aj zástupcu za import a súťažiaci nadviazali na minulé úspechy

Bratislava, 18. októbra 2024 – Trinásty ročník súťaže Škoda Challenge pozná svojich víťazov. Medzinárodné finále sa uskutočnilo v dňoch od 26. do 29. septembra v španielskom meste Chiclana de la Frontera. Do tohto ročníka sa zapojilo celkovo 214 účastníkov z 29 krajín a slovenským súťažiacim sa opäť podarilo bodovať. Slováci si odniesli spolu dve ocenenia, a to 1. miesto v kategórii Servisný poradca a 3. miesto v kategórii Lakovač. Ocenení Slováci tak nadviazali na úspechy v uplynulých rokoch a ukázali, že vďaka vysokej odbornosti a bojovnosti je možné uspieť aj v tvrdej zahraničnej konkurencii.

Medzinárodné finále Škoda Challenge je vedomostná súťaž, v ktorej si zmerajú svoje sily tí najlepší odborníci pracujúci v oblasti servisu a predaja, ktorí sa zároveň stali víťazmi národných kôl. Hlavnou ideou tohto podujatia je nájsť najlepších pracovníkov servisu a predaja na celosvetovej úrovni. Súťaž pomáha značke Škoda zvyšovať štandardy kvality poskytovaných služieb, ako aj stimulovať ďalší progres vo vedomostnej a praktickej úrovni zamestnancov. V medzinárodnom finále Škoda Challenge súťažilo 214 pracovníkov z 29 krajín, pričom sme si zmerali vedomosti v siedmich kategóriách – Servisný poradca, Diagnostický technik, Servisný technik, Vedúci servisu, Lakovač, E-Mobility Expert a Predajca nových vozidiel. Až dve cenné ocenenia navyše získali práve slovenskí súťažiaci – 1. miesto v kategórii Servisný poradca (Andrej Šimko z RM JET, s.r.o.) a 3. miesto v kategórii Lakovač (Branislav Zágora z ALD MOBIL SL, s.r.o.).

„Šikovní slovenskí súťažiaci nadviazali na úspechy z minulosti a dokázali opäť obsadiť krásne miesta v náročnom medzinárodnom súboji. Sme hrdí, že sú súčasťou tímu pracujúceho pre značku Škoda na Slovensku,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko a dodal: „Aj vďaka súťaži Škoda Challenge dokážeme motivovať našich partnerov k rozvoju zručností a vedomostí, ktoré v konečnom dôsledku vedú k spokojnosti našich zákazníkov. Úspešným súťažiacim ešte raz gratulujem k úspechu v náročnej svetovej konkurencii.“

Slovenský tím na súťaži tvorili víťazi národného kola. V 13. ročníku Škoda Challenge 2024 dokázali jeho zástupcovia bodovať a domov si priniesli dve ocenenia v dvoch kategóriách. Súťažiaci tak nadviazali na úspechy z minulých rokov a tento ročník bol pre nich nemenej úspešný. Postarali sa o to páni Andrej Šimko z RM JET, s.r.o. a Branislav Zágora z ALD MOBIL SL, s.r.o., ktorý sa umiestnili na popredných pozíciách v kategóriách Servisný poradca a Lakovač.

Slováci sa pravidelne umiestňujú na popredných či dokonca víťazných priečkach medzinárodných finále. Na minuloročnom finále Škoda Challenge 2023 si Slováci odniesli päť cenných ocenení v celkovo deviatich kategóriách. V minulosti tiež vyhodnocoval Auto magazín spolu s partnermi – Cech predajcov a autoservisov SR a Homola – autoservisná technika, aj Najlepšieho Autoopravára roka. Tým sa stal už spomínaný lakovač Branislav Zágora zo spoločnosti ALD MOBIL SL s.r.o. v Starej Ľubovni. Okrem súťaže Škoda Challenge pomáha kvalitu predajných a popredajných služieb autorizovaných partnerov Škoda v technických aj netechnických činnostiach úspešne zvyšovať vlastné školiace stredisko spoločnosti Škoda Auto Slovensko, ktoré sa nachádza v Nitre.

Dodatočné informácie

Obrázky