Spolupráca Slovenského národného divadla a Škoda Auto Slovensko bude ešte udržateľnejšia

› Škoda Auto Slovensko a Slovenské národné divadlo spolupracujú už od roku 2020
› Flotilu vozidiel SND po novom obohatila aj 100-percentne elektrická, lokálne bezemisná Škoda Enyaq Coupé
› Elektromobil dopĺňa aj komplexné riešenie nabíjania vďaka wallboxu Škoda iV Charger v priestoroch divadla
› Okrem Škody Enyaq slúžia pracovníkom národného divadla aj tri praktické modely Scala

Bratislava, 20. júna 2024 – Škoda Auto Slovensko a Slovenské národné divadlo sa dohodli na predĺžení spolupráce, ktorá trvá od roku 2020. Kooperácia partnerov, ktorí sú jednotkami vo svojich oblastiach pôsobenia, je po novom ešte „zelenšia“ – do flotily vozidiel SND totiž pribudla aj 100-percentne elektrická Škoda Enyaq Coupé. Spolu s ňou pomáhajú pri plnení každodenných úloh spojených s chodom divadla aj tri praktické modely Škoda Scala.

Ešte donedávna mali pracovníci SND od spoločnosti Škoda Auto Slovensko k dispozícii tri automobily Škoda Fabia a k tomu jeden Superb. Tento rok ich nahradili tri modely Škoda Scala, ktoré ponúkajú nadčasový dizajn spojený s najmodernejšími technológiami, praktické využitie a nadpriemerný batožinový priestor. Plne elektrická a reprezentatívna Škoda Enyaq Coupé s dostatočným dojazdom na jedno nabíjanie poskytne pasažierom nadštandardný komfort, bezpečnosť a samozrejme – lokálne bezemisnú jazdu. Vozidlá s okrídleným šípom na kapote budú okrem iného Slovenskému národnému divadlu slúžiť aj pri zabezpečovaní predstavení, a to i mimo Bratislavy.

Škoda Enyaq Coupé v službách SND však nie je jediným krokom, ktorý robí mobilitu spojenú s chodom divadla ekologickejšou. Spolu s elektromobilom pribudlo v garážach SND aj komplexné riešenie nabíjania v podobe wallboxu Škoda iV Charger. Vďaka nemu budú môcť zamestnanci na pracovné cesty vyrážať vždy s plne nabitým vozidlom.

„K aktivitám značky Škoda neodmysliteľne patrí i podpora kultúry. Preto sme naozaj radi, že naše partnerstvo so Slovenským národným divadlom, ktoré je vnímané ako najvýznamnejšia kultúrna inštitúcia na Slovensku, pokračuje aj v roku 2024. Spoločnosť Škoda Auto Slovensko si toto partnerstvo veľmi cení. Teší nás aj fakt, že spoločne prispejeme k zníženiu uhlíkovej stopy v doprave, nakoľko do flotily divadla pribudol najnovšie aj 100-percentne elektrický Enyaq Coupé. Udržateľný prístup je totiž jednou z hlavných priorít značky Škoda,“ hovorí Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

„Ďakujeme Škoda Auto Slovensko, že máte radi divadlo. Kultúra potrebuje pri sebe silných partnerov, ktorí si uvedomujú jej významnú úlohu v spoločnosti, dôležité poslanie vo vzdelávaní a nenahraditeľný prínos pre každodenný život. Veľmi si preto vážime, že spoločnosť Škoda Auto Slovensko je práve takýmto silným a zodpovedným partnerom,“ povedal generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

Spoločnosť Škoda Auto Slovensko je dlhodobým a stabilným partnerom viacerých kultúrnych inštitúcií a podujatí v Slovenskej republike. Výrazne sa angažuje aj v sociálnej oblasti, pomáha znevýhodneným skupinám, charitatívnym organizáciám, ochrane životného prostredia, ako i amatérskemu a profesionálnemu športu.

Dodatočné informácie

Obrázky