IIHF Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2024: MVP trofej uručen Kevinu Fiali

› Švajcarski napadač Kevin Fiala proglašen je za „najkorisnijeg igrača“ nakon finala u Pragu
› Škoda Design tim svake godine od 2018. kreira MVP trofej izrađen od češkog kristala
› Češki proizvođač automobila glavni je sponzor turnira od 1993. godine
› Rekordnih 797.727 posetilaca pratilo je uživo 87. IIHF Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu u Pragu i Ostravi

Beograd, 31. maj 2024 – Češka je pobednik IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu koje se održalo od 10. do 26. maja. U napetom finalu, Česi su u glavnom gradu Pragu pobedili Švajcarsku 2:0 i postali peta nacija koja je ikada osvojila turnir na domaćem ledu. Finale je u rasprodatoj dvorani pratilo 17.413 navijača. Član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing Martin Jahn uručio je trofej MVP najboljem igraču turnira, švajcarskom napadaču Kevinu Fiali. Škoda Design tim kreira ove trofeje od 2018. Po 31. put, češki proizvođač automobila bio je glavni sponzor IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu.

„Za Škoda Auto, kao češku kompaniju, biti domaćin IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu u našoj domovini bilo je posebno iskustvo. Uzbudljivo finale u Pragu i osvajanje titule svetskog prvaka za Češku, uz 17.413 navijača, savršen je završetak ovog nezaboravnog vrhunskog sportskog događaja. Od srca čestitam češkoj reprezentaciji na ovom fantastičnom uspehu! U isto vreme, želeo bih da se zahvalim brojnim strastvenim navijačima, kako onima koji postavljaju nove rekorde posećenosti stadiona, tako i onima koji prate iz svojih domova. Još jednom smo efikasno predstavili Škodu kao dugogodišnjeg partnera IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu – u arenama, na televizijskim ekranima, u fan zonama i putem mobilnih uređaja navijača širom sveta. Vrlo sam zadovoljan što ćemo nastaviti naše snažno partnerstvo u godinama koje dolaze.“

Martin Jahn, član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing

Kristal i zlato: Najzanimljivije stvari s IIHF prvenstva 2024
Nakon pobede od 2:0 nad Švajcarskom, Češka je osigurala zlato na IIHF Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu 2024. godine. Nakon finala, švajcarski napadač Kevin Fiala primio je MVP trofej od člana uprave Škoda Auto za prodaju i marketing, Martina Jahna. Kreiran od strane Škoda Design tima, trofej od 5 kg od tradicionalnog češkog kristala inspirisan je stazama za klizanje na ledu. Češki kristal je priznat kao jedan od najfinijih na svetu, s tradicijom proizvodnje stakla u Češkoj koja seže u 13. vek.

Škoda Auto generalni sponzor po 31. put
Rekordan broj čeških i međunarodnih posetilaca pohrlio je u Prag i Ostravu kako bi pratili prvenstvo uživo. Utakmicama u dvoranama prisustvovalo je 797.727 navijača. Za turnir je češki proizvođač automobila organizatorima obezbedio 45 vozila posebnog dizajna. Flota je uključivala potpuno električni Enyaq Coupé RS, novu generaciju modela Kodiaq i novi Superb Combi. Dodatna vozila takođe su bila izložena oko obe arene u Pragu i Ostravi, uključujući vozila pored leda. Štaviše, jedinstveni Enyaq Coupé Respectline bio je prikazan tokom događaja kao simbol različitosti, jednakosti, pravednosti i uključenosti. Obožavaoci su uživali u raznim live i digitalnim aktivnostima koje je sponzorisala Škoda, uključujući službenu aplikaciju IIHF-a, koja je objavljivala najnovije rezultate i informacije. Budući da je generalni sponzor IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu od 1993, partnerstvo između češkog proizvođača automobila i organizatora IIHF Svetskog prvenstva u hokeju na ledu produženo je 2023. za pet budućih turnira, nastavljajući se sledeće godine u Švedskoj i Danskoj.

Dodatne informacije

Fotografije