U poslednjoj etapi ovogodišnjeg Tour de France-a nastupila je maskirana Škoda Elroq; pobednik je Tadej Pogačar

› Pobednik 111. izdanja najpoznatije svetske biciklističke trke, a time i dobitnik popularnog kristalnog pehara je Tadej Pogačar
› Izvršni direktor Škoda Auto, Klaus Zellmer, uručio je trofej od zelenog kristala Biniamu Girmayu, pobedniku u bodovnoj klasifikaciji
› U poslednjoj fazi premijerno je javno predstavljen kamuflirani Škoda Elroq: novi potpuno električni kompaktni SUV imaće svetsku premijeru ove jeseni
› Škoda Auto već je 21 godinu službeni glavni partner Tour de France-a, a ovo je partnerstvo ove godine produženo do 2028.

Beograd, 23. jul 2024 – Kamuflirana Škoda Elroq, najnoviji potpuno električni model brenda koji će biti predstavljen ove jeseni, pridružio se poslednjoj etapi hronometra ovogodišnjeg 111. izdanja Tour de France-a kako bi pratio vozače. Ukupni pobednik, Tadej Pogačar, dobio je trofej od kristalnog stakla koji je izradio Škoda Design tim, a izvršni direktor Škoda Auto, Klaus Zellmer, uručio je trofej od zelenog kristala Biniamu Girmayu, pobedniku u bodovnoj klasifikaciji. Škoda Auto podržava Tour da France već dvadeset i jednu godinu, a ovo partnerstvo, uključujući pružanje službene TdF flote, produženo je do 2028. Škoda je trenutno partner 20 vrhunskih biciklističkih događaja, uključujući Tour de France Femmes avec Zwift od 2022.

„Završni krugovi su uzbudljivi i činI me ponosnim što je Škoda Auto ponovo glavni partner Tour de France-a, 21. godinu zaredom. Želim da čestitam svim sportistima koji su dali sve od sebe tokom gotovo 3500 kilometara. Čast nam je što smo mogli da podržimo timove s našom flotom i zadovoljstvo je što smo deo ceremonije dodele nagrada. Naše biciklističko nasleđe čini još važnijim doprinos inspirisanju biciklista širom sveta podržavanjem Tour de France-a i rada A.S.O., uključujući Tour de France Femmes avec Zwift.“
Klaus Zellmer, Škoda Auto CEO

Iznenađenje u završnoj fazi: Kamuflirana Škoda Elroq debitovala u javnosti
Kao dugogodišnji glavni partner, Škoda Auto je organizacionom timu ustupila 205 Škoda vozila, uključujući „crvene automobile“, potpuno električni Enyaq i novi plug-in hibrid Superb Combi, koje je koristio direktor trke Christian Prudhomme. Škoda je za poslednju fazu pripremila neočekivano iznenađenje, kamuflirani Elroq: najnoviji potpuno električni model brenda tako je debitovao na javnom događaju. Sa svojim istaknutim izgledom, ovaj novi kompaktni SUV je prvi Škoda model koji je usvojio Modern Solid, novi dizajnerski jezik brenda koji spoljašnji dizajn celokupnog portfolia unapređuje. Automobil koji se pridružio trkačima u poslednjoj etapi bio je kamufliran, jer će njegova službena premijera biti tek ove jeseni. Do sada je samo nekoliko novinara imalo priliku da vidi i isproba novi model tokom prvih medijskih test vožnji.

Škoda Auto i Tour de France – 21 godina partnerstva
Škoda Auto podržava najveću svetsku biciklističku manifestaciju kao službeni glavni partner i dobavljač automobila od 2004. godine. Osim toga, Škoda Design sektor je odgovoran za proizvodnju kristalnih trofeja za ukupnog pobednika, pobednike bodovnih i brdskih klasifikacija i najboljeg mladog vozača do 14 godina. Unikatni ručno rađeni trofej visok je 60 cm i težak 5 kg. Osim toga, Škoda Auto već deset godina sponzoriše zelenu majicu za pobednika u klasifikaciji bodova.

Vrhunski biciklizam pod pokroviteljstvom Škode
Produživši saradnju sa A.S.O. ove godine, Škoda Auto je trenutno partner na ukupno 20 međunarodnih profesionalnih i amaterskih sportskih takmičenja. Među ostalim događajima, brend sponzoriše L’Étape by Tour de France, lokalnu trku za amatere, a od 2022. i Tour de France Femmes avec Zwift, žensku trku od osam etapa čije izdanje za 2024. treba da počne 12. avgusta u Roterdamu, u Holandiji, a cilj je 18. avgusta u Alpe d’Huez.